Zdravím, je mi 15 let a mám crohnovu chorobu chtěl bych se s vámi poradit...začal jsem chodit do posilovny, chodim už 4 měsíce pravidelně 2x týdně.Na bench s jednoručkami v leže dávám po sériích 15 kg, na legpress po sériích dám přes 170kg,na normální benchpress dám 42kg max. , v posilovně pravidelně piju protein po treninku.Vážím 51kg a měřím 163 cm...Nemyslíte že to až přeháním na svůj věk a zdraví? Jinak ta crohnova choroba je zánět ve střevech.
Čau, Crohna mam už 8 let. K posilování mě paradoxně dovedlo toto onemocnění. Prostě už jsem nechtěl být tak hubený jak je u této nemoci zvykem. V 16 letech jsem vážil 39kg, to mě odvezli do nemocnice a za dva mesíce na kortikoidech jsem měl 50kg. Pak jsem se vrhl na posilování. Každý rok jsem slušně nabral a pak během 2 týdnů zhodil 10 kg když přišlo horší období. Tak to chodilo cca každej rok. Naposledy mě to chytlo před rokem, to jsem zhubl z 78kg na 63kg. Naštěstí jsem unikl operaci a ted vážím řekl bych kvalitních 80kg a stále přibirám. Ale teď k tobě. Je to strašně individuální. Záleží na tom jak závažné to onemocnění u tebe je. Já třeba jednu dobu neměl problém tahat mrtvej tah 160kg a cvičit břišní svaly. Teď by mě neco takového přitížilo. Musíš prostě opatrně zkoušet co ti sedne a co ne. Postupně přitvrzovat u cvičení i na jídle a pozorovat, kdy už ti to začíná dělat problém. Já teď jedu tréning 6x týdně, za den sním +-500g kuřecího,200g těstovin, 400g rýže, 300g jogurt, a dva proteiny. A zatím se mi daří. Mě osobně dělá problém vláknina, máslo a tuk obecně. Dřív jsem zvládal během dne i 3l mléka, no teď už mi dělá problém i jedna sklenka, takže mléko už taky nepiju. Řekl bych, že díky posilování jsem za těch 8 let jestě nebyl operovaný a celkově zvládám líp,když přijde relaps. Ikdyž jsem měl jednu dobu 68 hemoglobin, třetinu červených krvinek v prdeli, točila se mi hlava, tak jsem jěště stále vydržel cvičit. Až jsem měl 30x průjem s krví za den, tak to už sem teda necvičil:), ale jel do špitálu:D. Ikdyž mě celkem sere začínat co rok nebo dva defakto od záčátku, tak pokud mi zdravý dovolí, tak posilovat nepřestanu. Na mě osobně zabírají nejlépe základní cviky jako dřepy,tlaky,přítahy atd. Nějakej legpress apod. vůbec necvičím. Já dělám např. tlaky na prsa 4x12-14x 43kg jednoručky a jsem zatím v pohodě. Takže pokud se ti ten stav nějak nezhoršuje, tak nic nepřehaníš. Hlavně nic nehrotit a váhy zvyšovat postupně. Tak doufám že jsem ti snad trochu poradil.