sojové pečivo

Vše o stravování a o suplementaci sportovní výživy

Moderátoři: cha cha, Volodimir, saty


sojové pečivo

Příspěvekod truxinho » 05 dub 2010 17:01

Lze s ním nahradit celozrnné?
truxinho
 
Příspěvky: 178
Registrován: 03 bře 2010 20:36

Re: sojové pečivo

Příspěvekod Foresten » 02 dub 2011 17:03

To by me taky zajimalo.. u nas v obchode maji jenom sojove nebo bile..
Foresten
 
Příspěvky: 196
Registrován: 15 led 2011 17:58

Re: sojové pečivo

Příspěvekod NoxHard » 02 dub 2011 23:39

Energetická hodnota všech druhů pečiva je víceméně stejná. Nejnižší energetickou hodnotu má žitný chléb a graham (930 kJ/100 g), nejvyšší má bageta (1150 kJ/100 g). Bílý rohlík má 1050 kJ, pita nebo pšeničný bílý chléb 1000 kJ. U sójového pečiva a mnoha novějších celozrnných nebo vícezrnných druhů záleží na typu a množství použitých surovin, a protože existuje mnoho pekáren s různými recepturami, je v těchto případech těžké stanovit přesnější hodnoty. Na trhu je možné zakoupit celozrnný chléb, jehož největší složku tvoří celozrnný šrot. Tento chléb je velmi výživný a kalorická hodnota se pohybuje okolo pouhých 650 kJ/100 g.

Jednotlivé druhy pečiva se ale zásadně liší výživovými hodnotami. Zatímco bílé pečivo vám dodává v podstatě jen prázdné kalorie a má minimum vlákniny (3 g/100 g), tmavé a celozrnné pečivo je zdrojem vlákniny v množství až 8,5 g ve 100 g. Celozrnné pečivo poskytuje navíc nutričně významné množství vitamínů a minerálních látek (z bílého pečiva jsou odstraněny vymíláním.

Argumentem pro preferenci celozrnného pečiva a pečiva ze žitné mouky je v neposlední řadě jejich nižší glykemický index.
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
The truly strong man knows, that power comes from GOD.
Uživatelský avatar
NoxHard
 
Příspěvky: 391
Registrován: 27 úno 2011 11:52

Re: sojové pečivo

Příspěvekod Jan Roman » 02 dub 2011 23:51

NoxHard píše: neposlední řadě


Osobne bych rekl v prvni rade. Kazdopadne celozrne je nejlepsi, a vsecko je lepsi nez to bile lepidlo.
„The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow .“

http://www.kulturistika.com - kulturistika, fitness, powerlifting, fight
http://shop.kulturistika.com - Prodej sportovní výživy, posilovacích strojů, potřeb pro fight
http://www.kulturistika.com/osobni-trener-online - Nechte si sestavit jídleníček nebo trénink od odborníka!
Uživatelský avatar
Jan Roman
 
Příspěvky: 856
Registrován: 07 zář 2009 18:56
Bydliště: Slavičín, Zlínský kraj, CZ

Re: sojové pečivo

Příspěvekod NoxHard » 02 dub 2011 23:59

Jan Roman píše:
Osobne bych rekl v prvni rade. Kazdopadne celozrne je nejlepsi, a vsecko je lepsi nez to bile lepidlo.

To je v článku. Já to jen předal. Obobně sojové pečivo nejím, tak na 80% chleba, zbytek tukové rohliky, toustový chléb a podobně. Nemám nic proti, ale nepřijdu s tím tak do styku.
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
The truly strong man knows, that power comes from GOD.
Uživatelský avatar
NoxHard
 
Příspěvky: 391
Registrován: 27 úno 2011 11:52

Re: sojové pečivo

Příspěvekod Jan Roman » 03 dub 2011 09:49

Kdysi jsem tady na web psal nejaky clanek o vyzkumu, ktery ukazal, ze po vystaveni peciva nizke nebo vysoke teplote (toastovani, zmrazeni) se rapidne meni GI k lepsimu, takze pokud uz bile pecivo, idealne jako toast nebo z mrazaku.
„The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow .“

http://www.kulturistika.com - kulturistika, fitness, powerlifting, fight
http://shop.kulturistika.com - Prodej sportovní výživy, posilovacích strojů, potřeb pro fight
http://www.kulturistika.com/osobni-trener-online - Nechte si sestavit jídleníček nebo trénink od odborníka!
Uživatelský avatar
Jan Roman
 
Příspěvky: 856
Registrován: 07 zář 2009 18:56
Bydliště: Slavičín, Zlínský kraj, CZ


Zpět na Obsah fóra
Zpět na Výživa a suplementace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Reklama